Van de Leur gebruikt de gesloten periode tijdens de CORONA COVID-19 maatregelen om allerlei zaken aan te pakken en straks weer met een prachtige zaak de lekkere dingen in het leven op tafel te kunnen zetten. Op veler verzoek deelt de Chef van Van de Leur Rotterdam één van zijn favoriete recepten die eenvoudig thuis zijn te maken: de op de Big Green Egg gegaarde Rump Roast met salsa. Bij Van de Leur is het wel eens één van de tussengerechtjes maar het leent zich uitstekend als voor- of hoofdgerecht afhankelijk van de porties.

Bereidingstijd: circa 30 minuten (voorbereiding 24 uur van te voren)

Ingredienten

– Rump Roast (zo’n 1.8kg)
– Mosterd (klein potje)
– Je favoriete Italiaanse kruidenmix (riante hoeveelheid)
– Je favoriete salsa (Mexicaans, tomaten, you name it).
– Zout

Rump Roast – Achterzijde van het rund

De Rump Roast wordt van een onderschat stuk vlees aan de achterzijde van het rund gemaakt. Het gebied met de lende. Dit is een specifieke snit. Kijk dus online goed naar de opties of vraag ernaar bij je slager. Gebruik een zo duurzaam mogelijk rund, bijvoorbeeld het Dubbel Doel rund. Het resultaat is het lekkerst met goed gemarmerd vlees.

Voorbereiding (24 uur eerder)

Wrijf (rub) je Rump in met een beetje zout en bedek vervolgens de buitenkant met een laagje mosterd. Bedek de mosterd vervolgens weer riant met de Italiaanse kruiden. Pak het resultaat strak in met huishoudfolie. Zorg dat er geen gaten in zitten zodat alles schoon blijft en bewaar je Rump vervolgens 24 uur in de koelkast.

Bereiding

Bereid je Big Green Egg of andere kamado voor op indirect koken (dus met hitteschild en RVS draadrooster). Breng de kamado naar een temperatuur van 130 graden. Heb je geen kamado? Verwarm dan je oven voor op 130 graden met het rooster laag in de oven. Plaats de roast in het midden van de kamado of de oven. Pro tip: je kan je oven of kamado netjes houden door een lekbak onder het rooster te plaatsen. Het enige juiste resultaat bereik je door het plaatsen van een kerntemperatuur meter. Zodra de kern van de roast 52 graden meet kan je het vlees voorzichtig verplaatsen naar een snijplank. Afhankelijk van het vlees en je bereidingsmethode zal dit ongeveer 30 minuten duren. Laat het vlees 3-6 minuten rusten alvorens het aan te snijden.

Snijd dunne plakjes van de roast en voeg je favoriete salsa toe. Het vlees is zowel warm als koud lekker. De roast kan je vervolgens nog een aantal dagen koel bewaren. Broodbeleg voor de dag erna is dus ook in orde!